Spontaneous Thursday | Kenapa Rezeki Tak Murah?

by - 07:30:00

Assalammualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.

Spontaneous Thurdays | Kenapa Rezeki Tak Murah? Semua manusia mahukan rezeki yang banyak dan melimpah ruah. Ramai diantara kita mungkin pernah mengalami masalah kewangan atau kesulitan di dalam hidup. Ini merupakan amalan yang selalu kita alpa yang mengakibatkan rezeki kita tersekat dalam kesempitan disebabkan kealpaan kita sendiri. Allah swt memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat.


You May Also Like

13 comments

 1. banyak sebab yang kadang kita terlepas pandang...

  ReplyDelete
 2. Semoga kita semua dimurahkan rezeki :)

  ReplyDelete
 3. Terima kasih atas peringatan ini..

  ReplyDelete
 4. Semoga kita semua dimurahkan rezeki, sentiasa berada dalam rahmatnya..

  ReplyDelete
 5. Kena audit diri sendiri nie..
  TQ share Shida..

  ReplyDelete
 6. Betul tu, memang tak dinafikan kerana zumal selalu gak jadi bila kita ingat balik apa puncanya, Alhamdulillah rasa rezeki tu mula datang kembali

  ReplyDelete
 7. Ubah cara dan amalan kita kepada yang lebih baik. Semoga Allah limpahkan kita semua dengan rezeki yang berpanjangan dan berkat. Aaminnn

  ReplyDelete
 8. Terima kasih atas perkongsian. Sebagai insan biasa, memang kita sering lalai dan lupa. Itulah perlunya saling ingat-mengingatkan di antara satu sama lain.

  ReplyDelete
 9. terima kasih atas perkongsian dan peringatan.Insha Allah sama2 la kita
  perbaiki diri kita ke arah yang lebih baik :)

  ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih.