Jun Performance Shida Radzuan Blog - Google Search Console

by - 15:23:00

Jun Performance Shida Radzuan Blog - Google Search Console | Alhamdulillah bila dapat report dari GSC ni kat email, tersenyum - senyum tengok peningkatan blog sendiri. Jika nak tanya lebih-lebih tentang GSC ni shida masih belum habis explore lagi. Tapi peningkatan ada memang banyak, sejak-sejak tukar domain baru, theme templated baru so rasa bersyukur.

Sejak 5 tahun tinggal blog, memang hilang sumber trafik shida, mungkin yang kekal hanya sedikit ihsan dari seo yang melekat. Shida pun taklah berkemahiran asal boleh je ni. Tengok macam bulan ni shida sedikit kurang bloging sebabnya letih sikit dengan kerja sebelah pagi. Ada juga blog-blog yang shida belum sempat terjah lagi. Mana kawan-kawan yang datang je blog shida "Terima kasih ya:"

Peningkatan yang baik shida tengok berbanding dengan bulan mei yang lalu banyak perbezaannya. Moga blog shida ni sentiasa maju ke hadapan Inshaa Allah. Jika nak dibanding tahun tahun sebelumnya memang ada sedikit jatuh trafiknya gara-gara cuti lama sangat hehehe. 
 

Ini adalah diantara entri-entri yang mencapai dalam sistem google search console. Walau tak banyak mana tapi shida tetap bersyukur. Ini adalah usaha shida sehingga mencapai seperti sekarang, Alhamdulillah. Tak lupa juga kepada korang yang selalu datang menyumbang trafik kepada shida juga, terima kasih ya!

Antara keyword yang baik lagi pada bulan ini, seperti biasa review dari shida Periuk Dessini mesti ada, Salam Jumaat Penuh Barakkah dan Resepi Sup Sayur Tanpa Minyak. Semalam shida tak update entri tapi dapat trafik free dari entri atas ni melekat sampai 2k pageview, dasyat betul penangannya.

Lepas ni shida cuba lah maintain dan perbaiki lagi mana-mana yang tak okay. Lagi pula shida ada berita sedih hahaaa yang buat shida sedikit down korang! Nantilah shida share dalam next entri, shida nak pergi keluar cod dengan adik sebenarnya, sambil tunggu adik ambil ni shida update blog sekejap. Okaylah! bye korang! Jumpa malam pula shida nak sambung Blogwalking.

You May Also Like

55 comments

  1. Ala..cerita sedih apa ni.Cer cerita...cer cerita...

    ReplyDelete
  2. Tahniah... Teruskan berblog.. :)

    ReplyDelete
  3. Semoga terus maju ke hadapan shida!!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah ada peningkatan. Tahniah Shida. Keep it up!

    ReplyDelete
  5. Tengokk akak shida post entry ni sy lupalah nak update dlm blog . dh sampai email pun . nnti singgah tau

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah trafik bagus.
    Harap dihilangkan kesedihan. Amin.

    ReplyDelete
  7. Walau dah lama berblog PC sampai sekarang masih perbaiki banyak hal dalam berblog ni Shida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la PC..shida pn msh byk nk perbaiki juga.

      Delete
  8. Tahniahhhh! Keep it up! Mantap tuuu...Ok moga dipermudahkan urusan selalu... Amin...

    ReplyDelete
  9. Semoga baik baik saja kak shida!
    Jangan putus asa, moga moga makin terus bersemangat untuk blogging :)

    ReplyDelete
  10. Wah!! Tahniah kak shida! Semoga terus semangat berblogging!

    Cik TK pun ada juga tengok GSC ni, tapi tak habis explore lagi

    ReplyDelete
  11. tinggi jugak performance bulan jun ni... tak tertanding kita punya blog heheh

    ReplyDelete
  12. Tahniah!!!!!!!!!!!!!!!! Semoga blog saya pun boleh maju sebegini

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah tahniah, sy baru nak belajar ni

    ReplyDelete
  14. aduhhhh saspen pulak nak tau berita sedih tu.

    ReplyDelete
  15. Alhamduillah, semoga terus sukses lagi kak.. :)

    ReplyDelete
  16. resepi sup sayur shida femes lah tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kemana femesnya tuu..syaz 🤣🤣

      Delete
  17. Wah!

    Boleh tau eh benda2 ni...?

    ReplyDelete
  18. Tahniah Shida..keep up a good work...

    ReplyDelete
  19. Tahniah Syida!
    Terasa warga emas sungguh akak ni tak paham GSC..haha

    ReplyDelete
  20. Tahniah kak! dah bertambah hebat blog kak!

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah..semoga terus sukses..

    ReplyDelete
  22. Yeah!! Tahniah Shida.. semoga terus berblog..

    ReplyDelete
  23. tahniah, keep up the good work

    ReplyDelete
  24. Congrats, Shida! Moga lepas ni semakin bersemangat untuk blogging.

    ReplyDelete
  25. Tahniah, teruskan uasaha sis

    ReplyDelete
  26. Tahniah. Naniey masih pening dengan Google Console ni. Tak reti nak tengok then ada part kena verify tu yg tak reti godek lagi..

    ReplyDelete
  27. keep on blogging shida👍👍👍

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih.