Tepuk Dahi Baca!

by - 07:00:00

 

Tepuk Dahi Baca! | Sebenarnya shida kekurangan idea lately, dalam nak mengarang boleh lost! sabar jelah! Entah tiba-tiba rasa nak tengok semula dan baca entri-entri lama shida masa tahun mula-mula nak jadi blogger kira time tu masih newbie lagi haaa.

Satu persatu baca entri masa tahun 2010 hahahaa, kejung perut gelak tengok entri sendiri kahkahkah 😁😁 Sabar jelah! shida boleh type macam tu p entri, tidak beretika langsung nak jadi seorang blogger hahahhaa. Haduih! sabar sungguh membaca! Shida tak galakkan korang baca juga, aduihh memalukan bila fikir balik πŸ˜‚

Siap dengan main color lagi font, kecik besar hurufnya tah ke mana. dengan short form lagi. Aduhai memang tepuk dahi baca korang! Ini lah shida yang dulu korang, masa mula-mula kononnya nak jadi blogger la sangat kan. Mungkin masa tu tak faham lagi konsep sebetulnya blog ni. Buat blog lebih kepada tempat luahan perasaan jerrrr kahkahkah!


Apa shida boleh katakan, sepanjang penglibatan dalam blogger tahun 2010 tu hanyalah sia-sia hahahaa. Betul-betul newbie masa tu, terikut-ikut kawan. Kawan buat blog, kita pun nak juga ada blog tapi sepatah haram pun tak tau fungsi sebenar blog ni. 

Tapi setiap tahun shida bangkit dengan semangat baru, setiap tahun tukar template blog baru, penulisan pun semakin baik walau tak baik mana tapi bolehlah! 😁 Kiranya selepas setahun penglibatan orang kata dah faham sikit-sikit, dah banyak membaca orang kata. Blog semakin baik, rajin pulak time tu shida menulis, setahun dalam 300 ke 500 entri.

Biasalah, orang kata dari pengalaman mengajar kitakan. Alhamdulillah sekarang dah tak sia-sia cumanya kerugian disitu shida tinggalkan blog bermula 2015 sehingga 2019. Dalam tempoh itu shida lost! shida punya komitmen luar sangat-sangat tinggi. Biasalah masa tu shida tengah bekerja keras nak kahwin. 2 3 kerja buat dalam satu masa, masa tu memang blog tempat singgah sementara saja.

Tahun 2020 bulan julai baru shida aktif semula itu pun dah kira dah terlewat. Sebab blog masih dicari oleh client untuk review so rasa sayang tak jaga. Jadi shida decide untuk kembali berbloging dengan niat menulis untuk berkongsi dan mencari rezeki sampingan. Alhamdulillah ramai yang support! terutamanya kawan-kawan yang sedia ada sekarang ni. Thanks gais πŸ’‹


You May Also Like

37 Jari Ohsem

  1. malu rasa baca entry dlu2..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkah saya pun sama ciknor..mcm xnk mgaku sndri yg tulis macam tu 🀣🀣

      Delete
  2. Samalah ada dalam 2 3 tahun juga tinggalkan blog sebab bz,rasa rugi sangat tapi takpelah skrg kita cuba lagi inshaAllah.

    Anyway, jom join GA saya

    https://www.eksplorasilea.com/2021/03/birthday-giveaway-by-eksplorasilea.html

    ReplyDelete
  3. PC bila tengok entri lama-lama masa newbie, rasa macam,,aku ke ni yang tulis macam ni..aduh. Semua ada proseskan. Sedikit demi sedikit ada perubahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul PC..paling tak menahan tajuk pun blh guna short form..tepuk dahi sendri πŸ˜…

      Delete
  4. hehe. Xpa kak. Semoga terus sukses di dalam dunia blogging.:)

    ReplyDelete
  5. hahaha atie pun kalau baca balik entry2 lepas rasa mcm Allah nak padammm ..tapi sayanggggg so biarkan je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal tak mengganggu biar jelah..one day kena betulkn semula pakcik google marah nnt hahaaa

      Delete
  6. Ai buat kesilapan masa nak rebranding blog tahun 2015. Ai gi delete blog lama. Rasa rindu dekat blog tu. Kenangan permulaan penulisan dalam blog.

    ReplyDelete
  7. Bukan takat tepuk dahi je Shida, kalau baca entry masa mula blogging, rasa nak sorok muka bawah katil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaaa 🀣🀣🀣🀣

      Delete
  8. haha..tergelak juga baca entry dulu-dulu. Perubahan zaman dan ikut trend kononnya masa tu. Sekarang dah okay dah berblogging. Entry lama banyak dah diperbetulkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhai shida ni dh la xde masa nk tgk blk entri lama2 ni..sabaq jelah πŸ˜…

      Delete
  9. Eh sama kita, akak pun tahun lepas baru start aktif balik.

    Entri lama tu, walaupun nyampah baca sebab rasa malu...tapi biarlah jadi kenangan kan..haha

    ReplyDelete
  10. Ada juga tinggalkan sekejap blohmg. Tidak silap dari 2015-2018. Masa itu nikmati hidup realiti. Hehe. Banyak tulisan Shida dalam setahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa aktif mmg byk NA tp mulai surut bila komitmen mguasai diri hahaaa

      Delete
  11. hahahah sy selalu baca entry sy yang. macam rupa apa dah. memalukn betul. terussss padammm. hahahaha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa padam ke? Xsempat nk baca 🀣🀣

      Delete
  12. rabia pun dulu masa newbie, gelak juga baca entry lama2 tu kelakar lah pulak.

    ReplyDelete
  13. mama pun kalau baca entry awal2 dulu mmg rasa malu aje haha.. bertahun x aktif tapi power blog shida ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa2 je blog shida ni mama tp pernah la femes seketika 🀣🀣🀣

      Delete
  14. Kikiki.. kalau baca entry lama memang nak gelak dibuatnya..
    semoga usaha Shida membuahkan hasil.. You can do it..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sha atas doa tu πŸ₯°πŸ₯°πŸ₯°

      Delete
  15. samalah kiteπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†rs mcm nk delete je ntah hapa2 laa tulis ms tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perbetulkn blk anies..xperlu delete sygg hehee

      Delete
  16. Sama la. Kalau baca entri masa mula blogging dlu ntah pape la.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan semua alami perkara yg sama heheee 🀣🀣

      Delete
  17. Akak pun suka suki je buat blog masa tu...hehehe...2010 dan terus konsisten sampai sekarang..alhamdulillah

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih.