Pergilah Derita - Asfan Shah & Lia Aziz | Lirik Lagu dan Video Muzik

by - 12:00:00

Pergilah Derita | Nyanyian gandingan antara Asfan Shah dan Lia Aziz yang memukau penonton drama berepisod "Cukup Derita Itu" membuat lagu duet ini trending beberapa bulan dan selalu kedengaran dicorong-corong radio. Judul lagu Pergilah Derita, lirik sepenuhnya dan juga penulis novel dan kerya drama ini dihasilkan oleh Siti Rosmizah serta Asfan Shah sebagi komposer lagu.

Lagu ini juga menjadi lagu OST kepada drama hit Cukup Derita Itu, gandingan lakonan Hisyam Hamid, Ruhainies & Chacah Maembong. Drama ini setakat ini shida tak pernah lagi terlepas dari menonton selagi masih lockdown. 

Menarik juga drama ni berkisahkan tentang kehidupan pasangan kembar Ellana dan Ellani yang kematian kedua-dua orang tuanya. Mereka dijaga oleh Mak Saudaranya tetapi dilayan tidak sama rata oleh mak saudaranya. Ellana dilayan bak puteri manakala Ellani sentiasa ada penderitaan . Adakah Ellani bakal berbahagian dihujung cerita ini? Jom lah sama-sama kita tonton sampai habis drama ini.



Pergilah Derita - Asfan Shah & Lia Aziz

[L] Saat kau beri cinta kasih persenda

Ku damba cinta pertama hatimu terluka

Tak hirau tangis lara biar kau derita

Remuk jiwa dan raga

[P] Andai dapat ku ubah takdir dan masa

Tak akan ku biar diriku terus derita

Bila cinta didusta jiwa merana

Hanya tuhan yang tahu hati ku ini

[P] Pergilah derita selamanya

[L] Tiada penggantimu sampai mati

[P/L] Bawalah derita itu pergi

Hidupku penuh ranjau dan duri

Oh-oh-oh-oh, Uh-uh-uh-uh

[P] Andai dapat ku ubah takdir dan masa

Takkan ku biar diriku terus derita

[L] Tak hirau tangis lara biar kau derita

Remuk jiwa dan raga.. Oh-oh-oh-Oooo

[P] Ku korban segalanya untuk mu

Tiada nilai ku dimatamu

[L] Pergilah.. derita selamanya

[P] Tiada penggantimu sampai mati

[L/P] Bawalah derita itu pergi

[L/P] Hidupku penuh ranjau dan duri

[L/P] Pergilah derita selamanya..


You May Also Like

15 Jari Ohsem

  1. Kalau lagu asfan shah ni tak pernah tak sedappppp hehehe

    ReplyDelete
  2. Stress tengok drama cukup derita itu.

    ReplyDelete
  3. tgk drama CDI baru tahu lagu ni. ok juga lirik sedih!

    ReplyDelete
  4. Tak pernah dengar lagi. Suka gak Asfan Shah ni

    ReplyDelete
  5. Tidak tengok drama ini. Hehe tengok cerita lain.

    ReplyDelete
  6. Tak pernah dgr lagi lagu ni

    ReplyDelete
  7. Sedap juga lagu ni, baru kali pertama dengar ni.

    ReplyDelete
  8. hmm baru pertama kali dengar, video klip pun bagus.. suka.. ^_^

    ReplyDelete
  9. first time dgr ni .. suka :)

    ReplyDelete
  10. Kalau tak tengok cerita cukup derita itu mesti tak tahu siapa penyanyi lagu ni. tak best lak drama tu postpone pulak.

    ReplyDelete
  11. dramanya tak tengok tapi lagu dia nice..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih.