August Performance Shida Radzuan Blog - Google Search Console

by - 22:24:00

August Performance Shida Radzuan Blog - Google Search Console | Lambat pula shida update performance blog bulan ogos. Email dari GSC ni dah diterima tak silap dah 3 hari yang lepas, saja shida lambat update nak bagi dulu laluan entri lain-lain diupdate.

Untuk bulan ogos shida rasa jatuh sikit dari bulan sebelumnya, bulan julai pageview hampir 70k masuk bulan ogos down sikit hanya dapat hampir 50k sahaja pageview. Kurang update killer content kalau dak boleh dapat sehari view 2k ke 3k setiap entri.

Tak mengapalah slow and steady sahaja cukup, nak kejar apa lah sangat kan. Asalkan ada peningkatan dari segi prestasi dan kualiti cukup! Alhamdulillah berita gembira dari Google Adsense pun dah sampai email tadi, korang boleh teka apa tak? hahahaa


Impressions jatuh sikit berbanding bulan lepas (81.7K) takpe takpe kita cuba lagi untuk bulan Inshaa Allah. Shida kena kerap lagi update entri dan blogwalking. Bulan ni sibuk juga awal-awal bulan ni duk buat party celebration dengan family. Ramai pula ahli keluarga yang menyambut bithday september.


Entri Periuk Dessini masih mengungguli carta top performance diikuti entri Salam Jumaat dan entri Etika Temuduga. Untuk bulan lepas shida dah dapat entri entri terbaru yang sedang muncul untuk menjadi top performance bulanan, Alhamdulillah! bukan senang entri baru nak masuk carta.

Antara entri yang orang duk cari juga, terkena lah dari entri Setem Denda, Fakta Anak Keempat dan Resepi Sup Sayur Tanpa Minyak, sedap resepi ni korang! Baru perasan dah lama shida tak update entri untuk resepi, entri resepi juga sedikit sebanyak membantu dalam menjana trafik yang tinggui juga.

Perkara biasa bila prestasi ada turun dan naik, ini orang kata pengalaman dan perjalanan sesebuah blog picisan yang mana tiada ilmu bloging yang dibina sekadar pengalaman menjadi seorang blogger. Betul shida kelas bloging pun tak join, kira blogging ikut selera sendiri sahaja 😂

Inshaa Allah satu hari akan join mana-mana pertubuhan atau group yang boleh membantu minat shida dalam dunia bloging. Kalau minat kena ada target dan impian baru dapat sasaran yang kita nak tu kan. Inshaa Allah satu hari nanti, entah bila hahaa.

 


You May Also Like

40 comments

  1. Tahniah Shida. Semoga impian murni itu tercapai

    ReplyDelete
  2. Surat PIN otw ke tu kak shida? Hehehe
    Apa apa pun tahniah kak shida!

    ReplyDelete
  3. Tahniah
    Semoga terus miningkat pv nye

    ReplyDelete
  4. Tahniah Shida.. :) Getting better..
    Nak kekalkan traffic blog agak mencabar lagi lagi baru nak aktif semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul naniey..setuju sgt..dpt mcm skg pn syukur hehee

      Delete
  5. Takpaaa, keep it up!!! Biasa tu turun naik hidup berblogging.. Mood pun turun naik gak.. Haha

    ReplyDelete
  6. Takpe Shida, bulan ni pulun semula. Turun naik itu biasa. Asalkan blog masih aktif. Yang adsense tu tahu dah. hihi..

    ReplyDelete
  7. tahniah shida! semoga terus maju dlm dunia blog.. =)

    ReplyDelete
  8. Cuma sekadar angka tapi angka-angka ini menjadi salah satu motivasi seorang blogger kan Shida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul PC setuju. Pembakar semangat utk terus berblog. Tq PC 🥰

      Delete
  9. Alhamdulillah. Semoga September ni pageview meningkat balik. Chaiyok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sal 🥰 utk sal juga moga bertambh pagevw ye 😊

      Delete
  10. takpe slow2 msti kita berjaya.. busyra pun ada naik turun PV.. yg pnting slalu update..

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, tahniah Shida.. saya tak penah lagi buat entri nie.. nanti kalu ada masa saya akan buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je buat..utk rujukan sndri..dan pembakar semngt 🥰

      Delete
  12. ha'ah entry resipi memang ramai orang mencari. All the best kak shida

    ReplyDelete
  13. tahniah shida semoga terus berjaya

    ReplyDelete
  14. Tahniah shida.. keep on blogging..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih.