Terima Email Dari Google Adsense

by - 12:00:00

Semalam shida Terima Email Dari Google AdSense, masa naik notification dari google adsens ni shida dah nervous lain macam. Dalam fikiran asyik berfikir, salah apa pula aku buat kalini encik GA dah hantar email, takut-takut juga nak buka email masa tu, takut tak boleh terima kenyataan.

Biasa kalau terima email dari google adsense ni mesti ada yang tak kena yang kita buat dalam blog atau iklan. Selepas membukanya Alhamdulillah rupanya shida terima mail dari google adsense mengenai Verify your address to receive payments from Google Adsense.

Team adsense telah menghantar kepada shida surat PIN atau Personal Identification Number pada 12 September 2021 dan pastinya shida menanti surat tersebut dengan penuh kesabaran. Mudah-mudahan selamat sampai ke tangan shida, Allah tak sabarnya korang!

Masa mula-mula baca macam tak berapa faham, shida cuba contact Azhafizah untuk bertanyakan tentang ini memandangkan fiza lebih berpengalaman. Jadi betullah apa yang shida cuba faham apa yang disampaikan dalam email tersebut. 

Rasa semangat datang bila terima email ini, berkobar-kobar rasanya 😁 terima kasih juga kepada korang yang selalu support shida dan blog ini dari mula shida comeback hingga sekarang thanks! biu biu biu πŸ’‹

You May Also Like

49 comments

  1. Alhamdulillah. Semoga revenue Adsense Shida meroket supaya boleh cepat-cepat cashout

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin sal! Nak tgu 100usd tu..xtau lah lama mana huhuu

      Delete
  2. Lepas ni kayalah!

    Sedihnya blog uncle tak layak! huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle entri rare..depa pun takut nak bg hahahaa 🀣🀣

      Delete
  3. sy pon masih xpham ngn GA ni..
    haha.. psl PIN ni pon xpham.. huhuu..

    apa pon semoga shida terus bersemangat utk blogging.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezy kalau tak paham pape boleh bertanya pada yg ada pgalaman dgn adsense..okay

      Delete
  4. wahhh bestnya... akak masa awal2 buat blog tu ada problem pastu adsense tak boleh nk daftar nape entah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la lagi kak dana..mana tahu kan..ok pulak

      Delete
  5. Pengalaman saya kelakar sikit. Google emel tp masuk spam kot so tak tahu dia dah pos. Tengok² dah sampai rumah pastu hairan surat apa lama nak sampai dan diri sendiri pun lupa ada mohon aktifkan GA. Dah la hantar kertas pin tu 2-dalam-1 jadi sampul sekali. Mujur tak koyak dari oversea πŸ˜‚

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah
    Rabia punya surat dah sampai

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah sekejap pasang sudah dapat.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..mmg banyak song eh GA ni kan

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah... Tahniah Shida.. Semoga bertambah tambah duit adsense nanti.

    ReplyDelete
  10. wow tahniah, dapat rezeki lah nanti

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..email yang buat kita happy. Pasni tunggu surat cinta Mr. GA sampai pulak :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah tahniah kak shida! Betul saya teka semalam hehehe. Moga moga surat PIN kak shida selamat sampai. Saya haritu dekat sebulan lebih menunggu surat sampai. Nervous sungguh hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nebesss juga ni AN 🀣🀣

      Delete
    2. Fahammmmm perasaan tuuu hahahaha, setiap hari duk check peti surat, menunggu nunggu kedatangan surat tuuu hahahaha :D

      Delete
  13. Alhamduillah kak, Tahniah dan semoga terus sukses lagi kak hehe :)

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah Shida... tahniah, semoga akaun awak terus berkembang..😊

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah tahniah semoga murah rezeki dengan GA nie.. Ameeen.. :)

    ReplyDelete
  16. Tahniah Shida! In syaa Allah datanglah nanti USD.

    ReplyDelete
  17. yeayyyy dah receive PIN dari Adsense

    ReplyDelete
  18. Yeay da dpt notifikasi ye. Sy baru terima payment kikiki dpt la nk tmbh sikit apa ptot dgn duit tu. Hajat nk tmbh kabinet dapur.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih.